Welcome visitor you can log in or create an account
A+ A A-

Sziget fesztivál 2016

Kedves Szervezők!


Sajnos nem tudjuk jelesre értékelni tevékenységünket, mert első alkalommal volt lehetőségünk a Sziget fesztiválon (remélem nem utoljára) megjelenni, és nem mindent tudtunk megvalósítani vágyaink szerint vállalásainkból. 
Ami kimaradt: 
- híres emberek meghívására sem a közönség, sem a fiatalok nem voltak kíváncsiak, (ilyet egyik szomszédunk csinált, de csak az ott dolgozó önkéntesek -6-8 fő- hallgatták a vezető politikusokat),
- sajnos a szigorú, de jogos szabályok miatt nem sikerült az EU-s nemzetek gasztronómiai bemutatója (talán jövőre, ha korábban kezdjük szervezni sikerülni fog), amire az európai nemzetek hazai intézeteit fogjuk felkérni jövőre, és akkor biztos siker lesz! 
Ami sikerült:
- az EU sorsa a fiatalokat nagyon érdekli (volt minden napra egy témák, -Brexit, Föderáció, Nemzetállamok, közös EU határőrzés, ...- erről beszélgetünk sokszor órákon keresztül),
- nagy siker volt az EU Totó, melyet Hárs Gábor aki e témának igen komoly szakértője, és az egyesületük tagja és külügyi szakértője (hosszú külügyi szolgálattal, nagykövet, a téma tanára…) készített el. Azonban a siker miatt már nagyon drága lett volna a nyomtatás ezért rákényszerültünk, egy innovatív ötlettel helyettesíteni - a nyomtatásköltség megtakarítása, és nem utolsó sorban a környezetvédelem érdekében- a papír alapú totót. Ezt úgy tudtuk felváltani, hogy barátunk (Milán Teimleitner) a totó kérdéseit, és a megoldásokat, az értékelést okos telefonra történő letöltéssel helyettesíteni (természetesen magyar-angol nyelven). Ez az applikáció a válaszok helyességét is képes ellenőrizni, így rögtön megbeszéltük a hibákat. Erre az utolsó két napban került sor, nagy sikert aratott! Ezt a módszert javasoljuk, hogy a jövőben alkalmazzák mások is - mi jövőre így fogjuk megoldani-, védjük a környezetet is, és sokkal olcsóbb is!
- örülünk, hogy a himnusz ötletet kitaláltuk, vagyis nagyobb (minimum 5 fő felett) egy nemzethez tartozó társaságnak a kérésére lejátszottuk az európai himnuszt, majd a nemzeti himnuszukat. Ezt az akciót még zászlófelvonással (hozott anyagból) is egybekötöttük, mindezt meghallgatták, többnyire el is énekelték, már aki tudta, szóval nagy poén volt,
- az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája segítségével kapott hasznos információs kiadványt, és igen jó minőségű térképet ajándékba adtuk, akiket tényleg érdekelt (külföldi tanulás, és munka lehetőségek az Unióban). Akiket nem azokat egy az Európai Föderalisták Uniója Magyarország (Union of European Federalists Hungary -UEF H-) egyesületünk logóját ábrázoló mágnessel ajándékoztuk meg (nekünk erre tellett!).
- mi ténylegesen az 1946-ban alapított UEF hazai tagszervezete vagyunk, az ifjúsági csoportunk a JEF (Fiatal Európai Föderalisták Magyarország, nem tévesztendő össze a Európai Fiatalok egyesületével), melynek Európában 32 szervezete van, sokan felismerték a logónkat, és személyes kapcsolatot teremtettek a magyar fiatalokkal. Köszönjük a jól kiválasztott angolul beszélő önkénteseink ragyogó munkáját, jó munkát végeztek. Természetesen beszámolunk a nemzetközi szervezeteknek is, fotókkal kiegészítve a Sziget fesztiválon történő szereplésünkről! 
Még egyszer köszönjük a Sziget szervezőknek a közreműködést, és a lehetőséget arra, hogy egyesületünk bemutatkozhatott a Sziget fesztiválon, barátsággal,
Hegedűs Sándor
elnök
(végül az EU totó alkalmazása android telefonon: 1./ Play Áruház 2./ federalists.hu 3./ telepítés 4./ Megnyitás 5./ Jó játékot, és sok sikert! A másik közkedvelt alkalmazásra az Iphone-ra most készíti az applikációt az egyesületünk tagja, és számítógép zsenije Milan Temleitner, aki szívesen segít, ha felkérik hasonló feladat elvégzésére)

Tagged under: sziget